keskiviikko 17. joulukuuta 2014


Salon Pacifique, minun kampaamoni

Tänä vuonna pyöreitä täyttävä Salon Pacifique on kerännyt kymmenen toimintavuotensa aikana joukon kanta-asiakkaita, joista monet ovat käyneet Pacifiquessa niin kauan kuin liike on ollut pystyssä. Kaikkein pitkäaikaisimpien asiakkaiden suhde ulottuu aikaan, jolloin Pacifiquen perustaja ja omistaja Kaisa vasta opiskeli kampaajaksi. 

Miten asiakkaat ovat päätyneet Pacifiqueen?

”Minä olen käynyt Kaisalla vuodesta 1998, jolloin hän vielä työskenteli kotoa käsin. Heta-koira makasi aina sängyllä vahtimassa rakasta emäntäänsä. Kaisan kampaamoon mentiin oman pikkupyyhkeen kanssa, ja Kaisa sanoi vuorotellen asiakkaille, joita saattoi olla pari kolme kerrallaan, kenen vuoro oli mennä pesemään hiuksensa. Työn jälki oli hyvää jo silloin, ja hinnat varsin opiskelijaystävälliset”, kertoo Anna Blankman.

”Myöhemmin Kaisa työskenteli muutama vuoden Ezy Hairissa, mutta perusti melko nopeasti oman liikkeen. Kaikkiin paikkoihin olen seurannut perässä. Kaisalla ja minulla on niin paljon yhteistä ja samankaltainen historia, että enemmänkin käyn moikkaamassa hyvää ystävää ja saan siinä samalla hiukset kuntoon”, Anna jatkaa.
Myös Hannu Ripatti ja Pauliina Luhtanen ovat käyneet Kaisalla jo aikana ennen Pacifiquea.

”Olin Kaisan asiakkaana ensimmäisen kerran 17 vuotta sitten. Palvelu on pelannut niin hyvin, että ei ole tarvinnut vaihtaa. Pacifiquessa olen käynyt 8-10 kertaa vuodessa kymmenen vuoden ajan eli kohta on 100 käyntiä täynnä. Sen pitäisi kyllä jo oikeuttaa jonkinlaiseen VIP-pakettiin”, Hannu vitsailee.


”Kun Kaisan salonki oli hänen kotonaan, hiukset leikattiin ja värjättiin Kaisan peilin edessä, ja pesu tapahtui kylpyhuoneen suihkun alla. Opiskelin tuolloin kauppakorkeakoulussa, ja tämä järjestely mahdollisti hyvän hinta-laatusuhteen. Kaisa lanseerasi jossain vaiheessa termin kauppisraidat, joilla hiuksiin luotiin hillitty, nätin vaalea ilme. Tosin itse leikkautin välillä hiukseni lyhyeksi Gwyneth Paltrown tähdittämän Sliding Doors -elokuvan innoittamana ja värjäsin ne vaaleiksi. Tästä tyylistä eivät kauppisraitoihin tottuneet kauppiksen pojat tykänneet, vaikka itse viihdyin lyhyissä hiuksissa tosi hyvin”, Pauliina muistelee.

Pääkaupunkiseudun laaja parturikampaamotarjonta huomioiden ei ole itsestäänselvyys, että kampaamossa on niin paljon asiakkaita, jotka eivät voisi kuvitellakaan antavansa hiuksiaan kenenkään muun kun Pacifiquen ammattilaisten käsiin. Mikä pitää kantikset uskollisina?

”Työn laatu on loistavaa ja erityisesti pidän siitä, että voin aina olla varma selviäväni kampaajakeikasta alle kahdessa tunnissa. Erityisen tärkeää tämä on silloin, kun tulen kampaajalle keskellä työpäivää. Pidän tuotteista, joita Pacifiquessa käytetään, ja pidän tyttöjen tekemisen tavasta ja hyvästä mausta”, kertoo Suvi Dufva, joka hänkin on käynyt Pacifiquessa alusta lähtien, aluksi Kaisalla ja sittemmin Heidillä.


"En ole koskaan lähtenyt Pacifiquesta pettyneenä. Tiettyä sävyä hakiessa Heidi tietää, miten hiukseni ottavat värin vastaan, miten käyttäytyvät pestessä ja millä haalistumistasolla väri on kestävä ja juuri se, mitä haettiin. On äärettömän turvallinen olo kokeilla uusiakin asioita, kun voi antaa kampaajalle täysin vapaat kädet ja aina syntyy loistava lopputulos, joka sopii juuri minulle, minun hiuksilleni ja minun elämäntavoilleni”, hehkuttaa Niina Hartman.

 ”Olen kymmenen vuoden aikana käynyt kerran muualla jonkun värjäystarjouksen perässä ja se oli yksi elämäni suurimmista virheistä. ’Vaihtamalla paranee’ – ei todellakaan. Minulla on vaikeuksia ymmärtää naisia, jotka voivat vaihtaa kampaamoa ja kampaajaa lennosta. Se etu, joka syntyy siitä, että kampaaja tuntee hiuksesi sekä sen, miten ne ottavat vastaan minkäkin värin ja miten taipuvat mistäkin pyörteestä, on mieletön! Kampaaja, joka tietää omat hiuksesi paremmin kuin sinä itse, toimii järjen äänenä ja visioijana, kun itsellä iskee mitä eriskummallisempia päähänpistoksia. Tai kun on polttanut hiuksensa karrelle kotipermanentilla, taikoo hiuksesi takaisin elävien kirjoihin hellävaraisesti ja kauniisti, eikä edes tuomitse tästä tyhmyydestä. Pacifique on aivan erityinen kampaamo, koska siellä on aivan erityisiä ihmisiä töissä ja se on enemmän kuin kampaamo. Olemme lähentyneet Heidin ja Johannan kanssa vuosien varrella niin, että tuolissa istuu kuin Lyylian lepotuolissa. Jos on huolia tai stressiä, ne katoavat puhumalla ja päähieronnalla pesupaikalla; jos on iloja, niistä iloitaan yhdessä, ja jos on hiljainen olo, ollaan hiljaa. Jokakuinen kampaamokokemus on aina yhtä ihana ja mieltä ylentävä”, Niina ylistää.



”Kaisa on taitava kaikessa mitä tekee, mutta lyhythiuksisena minua miellyttävät erityisesti hänen loistavat värjäyksensä. Saan säännöllisesti hiuksistani kehuja ihmisiltä, ja se on enemmän Kaisan kuin omaa ansiotani. Hyvän arkitukan lisäksi olen saanut Pacifiquessa päähäni kampauksia erilaisiin tilaisuuksiin. Alkuvuosina ne olivat varsin räväköitä; kerran lyhyt (silloin punainen) tukkani nosteltiin pystyyn piikeiksi ja niihin taputeltiin punaista askarteluhilettä! Muita ikimuistoisia kampauksia ovat tietysti hääkampaukset, jotka Kaisa on tehnyt suurella sydämellä ”, kuvailee Anna Blankman.


”Minulla on ollut varmaan 20 erilaista mallia kymmenen vuoden aikana tänä aikana, osa hyvinkin reippaita irokeesistä pinkkiin ja siniseen tukkaan. Pisteet Kaisalle ja Sarille, että pystyvät pokkana toteuttamaan kaikenlaisia kummallisuuksia. Varmaan poistuttuani naureskelevat, että taas se Hannu kävi pyytämässä jotain ihmeellistä”, Hannu Ripatti nauraa.

”Pacifique on erinomainen pakopaikka arjen kiireistä, joka rentouttaa ja poistaa stressiä. Kampaamossa on helppo asioida: voin vaihtaa kuulumiset tai halutessani olla vain hiljaa. Henkilökunta on iloista ja vastassa on joukko hymyileviä kasvoja. Pacifiqueen ja omaan kampaajaan on muodostunut ystävyyssuhde. Vuosien aikana on jaettu niin ilot kuin surut”, kertoo Miia Raitala.


”En ole vuosikymmeneen käynyt toisessa kampaamossa, miksi olisinkaan?” jatkaa Mia. ”Ei hyvää kampaamoa vaihdeta. Tiedän, että lopputulos on hyvä ja oloni itsevarma, kun astun tuolista takaisin Annankadulle. Käynti Pacifiquessa on kuin minikasvojenkohotus! Tunnen joka kerta itseni uudistuneeksi, jopa muutaman vuoden nuoremmaksi. Pacifiquen arvomaailma vastaa omaani. Pidän siitä, että tuotteet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja kertakulttuuria vältetään. Myös kupillinen reilun kaupan kahvia maistuu mainiolta. Kiitos yhteisistä vuosista. Onnea sekä menestystä seuraavalle kymmenelle!”